EA

DKK 75.00

Ea er en let frugtig vin med tydelig duft af røde frugter, God smag med middel lang eftersmag. Dår nydes afkølet.

Beskrivelse

Smag:

Ruby farve. Let aroma af rød frugt, blød smag og ung. Typisk af de vigtigste druesorter af Alentejo regionen.

Vinfremstilling:

EA rød er en blanding af Trincadeira, Aragonez, Alicante Bouschet og druesorteret plantet i Fundação Eugénio de Almeida vinmarker. Når druer når det rigtige modningspunkt, vælges de omhyggeligt og bringes til vingården, hvor de fermenteres i rustfrit stål beholdere ved en styret temperatur på 24-27ºC. Efter gæring filtreres vinen, stabiliseres og aftappes til øjeblikkeligt forbrug.
Druesorter: Aragonez, Trincadeira, Alicante Bouschet, Syrah og Castelao

Opbevar og råd:

Serveringstemperatur 16ºC til 18ºC
Glas: det bedste glas Syrah

Mad parring:

Denne vin ledsager fint rødt kød, rostbeef og grillet kød.

Anmeldelser og priser:

. 15 point i Revista de Vinhos;
. 15 point i Vinho Grandes Escolhas;
. Silver Concours Mondial de Bruxelles 2013 (2011);
. Bronze medalje International Wine & Spirit Competition 2013 (2011)

alentejo kort

Alentejo vin region

Alentejo er en af Portugals største vinområder, med store sletter, der kun afbrydes af små bakker. Denne varme og tørre region draget fordel af talrige investeringer i vinsektoren, som resulterede i at producere nogle af de bedste portugisiske vine og dermed den internationale anerkendelse af Alentejo-vine.

Hele regionen er berettiget til at benytte Vinho Regional-betegnelsen Alentejano VR, mens nogle områder også klassificeres på det højere niveau af Denominação de Origem Controlada (DOC) under betegnelsen Alentejo DOC. VR ligner den franske vin de pays og DOC til den franske AOP.

Beliggende i den sydlige del af Portugal, dækker Alentejo-regionen omkring en tredjedel af landet og er tyndt befolket. I 2005 identificerede Syd Oregon Universitetsforsker Gregory V. Jones Alentejo (“sydlige Portugal” i hans ord) som verdens mest udfordrede vinregion (ud af 27 verdens vinregioner) fra et klimaforandringsperspektiv.

Regionen er kendt for den store korkproduktion, men har i de senere år fået opmærksomhed for sin bordvinproduktion. Nogle producenter af denne region laver stadig vin i flotte keramikvarer som i romertiden.

typisk landskab i Alentejo